Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, 12 July 2011

BBQ-ing

Dah lama i verangan andai dapat berbarbeque di dalam rumah sambil membakar hirisan daging lazat seperti di dalam cerita korea. Tapi angan-angan taknak kalah. Nak set bbq macam restoran Seoul Garden kat Malaysia tu, complete dengan stimbot sekali. Jenuh cari dalam ebay tapi takde bbq set versi ni.


credit to the owner of this pic


Lalu membeli-belah di ebay gas bbq set seperti yang makcik korea comel ni pakai...

terliur kan?


Yang bestnya, bbq set ni pakai gas. Macam dapo gas. Takyah le tiup-tiup arang jadi bara kan. Beli kat ebay dalam £23, dapat sekali 4 skewers. Since it's a 2 in 1 portable gas camping stove and bbq grill cooker, we can either bring it outdoor or use it indoor. Nasib baik rumah takde smoke detector :p

So nak testing-testing itu bbq set kitorang pun ajak la cik najwa. I've written an entry before about Najwa's farewell before. Now she's here in Stafford as she will be attending her convocation tomorrow. Bak kata dia, balik kampung stafford eh? hehe..

fifa, dalina & najwa

Kebetulan pulak Fifah & Aiman pun ada so join la sekali. Menu apa ye.. Let's see..









and the food...

summer salads

carrot cake with yoghurt & cream cheese

tuna pasta bake

and of course selections of bbq; chicken, fish and prawns



Thanks for coming everyone. Tercapai juga hajat nak bbq di rumah sendiri. Insyallah ada rezeki leh jemput ramai lagi kawan-kawan stafford yang lain. Erm..raya nanti time summer. Agak-agak kalau buat bbq ganti lemang dengan rendang okey tak eh? -_-'


10 comments:

fatt said...

cheq,
saja kan buat aku lapar tetengah malam buter ni. aku pegi seoul garden aritu so bila aku tgk gmbr set bbg kat pic first tu terus rasa terliur tau...tak senonoh. hehe. dan spt biasala aku kan juara makan, aku rasa miskin seoul dpt kastemer cam aku..ekeke...

aku ada idea, ko buatla satay! ok tu..buat sekali kuah kacang & sambal utk di cicah...slurpppp~

Ninie Hanis said...

fatt,

ok beb..satay naaa.good idea gak tuh.bertepatan dengan tema raya ye noks?hihi..

sorry la kalau buat ko lapar tgh mlm buta.memang itupun niat aku..huargh..huarg (buruk perangai eh?) weh,mana scones?apa cer?aku siap nak try dah buat sbb nak bg resepi kat ko. :p

Mijoe said...

wooohooo...sedapnye...

sib baik takde kelihatan kambiang kat dalam menu dan gegambar itu..he he...

drooling.... :p

ayu said...

wahh..nice bbq set! mmg terliur... huhu...tumpang drool...;p

Ninie Hanis said...

mijoe,

kambing next time..hehe..


ayu,

drool jgn tak drool..hahaha!it's summer bebeh.. :)

akmar yaakub said...

mcm mana la kulit diorg tak gebu. mkn sayur mcm kambing makan, hehehhe. eh suke la mase die kupas pear tuh. baru akma tahu kenapa mak akma pun kalau buat bbq sos letak epal. yg ni letak pear. mcm2 tips ghopenye...

Ninie Hanis said...

akmar,

haah kan..mkn sayur salad time bbq tu bkn kambing lagi,lembu pun ye.ngap sebesar2 mulut.ninie pun br belajar ni kupas2 pear utk marinate.

p/s perempuan korea dlm video ni happy-go-lucky kan? teehee..

qudwah hasanah said...

tuna pasta nmpk cam best..hehe..resepi ada?

qudwah hasanah said...

pasta bake nmpk best..resepi plz..hihi

Ninie Hanis said...

Qudwah Hasanah,

Haha..tuna pasta tu ada cerita disebaliknya..insyallah I kasi recipe in next entry. :)