Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Saturday, 27 August 2011

My Pregnancy Journal




Hari Rabu lepas, ada posmen hantar barang ni. Khas untuk saya. Jom tengok..



Thank you aunty Dalina & Uncle Jerul for the sweet gift. Diorang bagi hadiah pregnancy journal untuk I. Terharu sungguh menerima hadiah di muka pintu. :p


Cantik sangat journal ni, plus sangat informative dan kreatif. Ada banyak nak kena tulis & rekodkan. Dari senarai nama bayi lelaki & perempuan pilihan, list barang-barang baby termasuk ketika winter, info tentang kelas penjagaan bayi & antenatal visits, first trimester sampailah the labour & birth. Pheww... perjalanan yang sangat panjang! Semoga dipermudahkanlah..ameen. :)


Week 6: "By now your growing baby will be about the size of the very end of your fingertip" ;)

'Budgeting For Baby'

Baby stuff


Tak sabar nak lekat scan photo baby kat dalam journal ni. Nanti bila dah besar boleh tunjuk kat dia pengalaman mummy dia mengandungkan dia selama 9 bulan kan.


Bukan tu je, daddy pun sekarang dah jadi chef kat rumah ni. Sian daddy, kena masak, basuh baju, kemas dapur..selalu cakap dengan baby, nanti besar kena dengar cakap daddy tau ;)


Sorrylah I lambat update.. Bukan busy buat preparation raya, tapi dok handle morning sickness tu yang tak berapa nak rajin tu.. huhu.


Lagi 2 hari nak raya kan? Semoga semuanya dapat pulang ke kampung halaman dengan selamat. Selamat makan ketupat, lemang dan rendang. Selamat bagi duit raya (selamat aku lol), dan selamat menyambut aidilfitri. Maaf zahir dan batin dari kami sekeluarga (ceh, skrg dah sebut sekeluarga) :p


Selamat Hari Raya Aidilfitri u olls!

10 comments:

fatt said...

ko jgn tak tulis dlm tu klu tak letih je kwn ko hadiahkan..ekekeke...kot2 ko malas ko rekod je bideo pastu ko potpetlah mcm aku..hahaha :P

ada lagi 1, tp lambat lagi la benda ni. aku suggest nanti ko beli mcm mould utk tekap tapak kaki & tangan baby..buat kenang2an katanya. aku penah tgk dlm tv dia buat utk anak dia..suwit la aku rasa benda tu :)

kot2 nti anak ko dah besar, dia tak dgr kata ke, ko tunjuk benda tu..mesti dia insaf..gurau je ni beb, tp mana tau ada gunanya nanti :)

as for zaid, hehehe...aku hrp dia tak mengeluh sbb tpksa galas tugas ko skjp..apapun, mmg ko kena rest utk early pregnancy ni..sbb nak bagi rahim kuat skit. once a while ko snap la bideo dia tgh kalut buat kerja umah tu..sume tu bleh jadi kenangan manis nanti..all the best to both of u.

memuah to u ninie, miss u! <3

Mijoe said...

amin!

cute betul present tuh. nak kena usha jugak kat KL neh... :)

salam aidilfitri dari pakcik blogger utk anda sekeluarga! (tetiba terasa sangat tua..he he)

mommaholicSURI said...

Alhamdulillah!!! To Ninie and husband, tahniah sangat-sangat from akak. Memang rezeki Ramadhan tahun ni. Happy for you, dear. Take care tau!!

p/s: sukanya tgk packaging and pregnancy journal tu!! sangat-sangat lovely. Jangan miss hupdate tau! :)

mrs.aAn said...

early pregnancy ni mmg ko kena rest byk2. Xpe... zaid mesti kisah punye la kna jadi bibik sekejap. Sok da masuk 3-4 bln badan pun da kuat inshaAllah sume back to normal n ko leh wat blk rutin ko. :).

Aku raya tahun ni pun Extra Happy sbb raya tahun lepas ber'dua setengah' n tahun ni bertiga. Si kecik Hafiy baju melayu sampai dua complete dgn kopiah. Songkok tinggi je x smpt nk pegi tempah. Hu3.

Update slalu tau journey ni. Kami di mesia mau tahu perkembgn kamu anakberanak. He3

S.H.I.K.I.N said...

Aku pun tunggu ko update..leh aku jdkan sumber inspirasi..ok kat sini akan doakan yg terbaik utk ko..ameen..:-D

ishamizu said...

Bestnya gift tu! Ure so lucky! Baru2 ni ada kawan hadiahkn zafri a photo book ke apatah namanya lebih krg mcm yg ninie dpt tu akk excited terus rasa nk print gmbr n put inside it quickly. Tp tak smpt2 lg hihihi.

Take care!

Ninie Hanis said...

Sorry semua lambat reply comments.


Fatt,

dah tulis dah skrg.mcm diari pulak berjela2 nak tulis.haha!mould tu nanti bila dh lahir boleh la buat.comel je.hihi.tapi aku kalau nk wat bideo tak kot sbb skrg ni horrible gile diriku.lemau aje rasanya..tp idea bideo zaid sebok kt dapo tu mcm best.insyallah kalau berkesempatan leh la wat.hahaha!

zaid tak pernah mengeluh pun,aku je yang risaukan dia.:)

Ninie Hanis said...

Mijoe,

ada punya kat KL.cuba try carik kat kinokuniya mesti ada.:)

salam aidilfitri utk uncle mijoe sefamily juga.



Kak Nurill,

tenkiu..insyallah tak miss.memang tak sabar nak lekat gambo scan dlm journal ni. ;)

Eid mubarak to u & family.

Ninie Hanis said...

Fiza,

Best ek fokus kat si kecik jelah sume org.hehe..mmg comel pun hafiy berkopiah tu.cute!

insyallah..harap2nya oklah masuk 2 bulan nanti.aku mmg tgh kuatkan semangat n rest byk2.doa2kan ye.

zaid memang sgt rajin skrg.agaknya sama la aan tu dulu kan.semuanya teruja sbb baby kot. :p

Ninie Hanis said...

Shikin,

Insyallah akan kucoba hapdet selalu.Kdg2 rasa nak tulis,tapi kejap je dah letih.aiyoo..

selamat hari raya,maaf zahir batin ye.



Ishamizu,

yeke?wahh bestnya zafri.kena print selalu tu sbb nak tgk perkembangan dia kan..nanti esok besar boleh jadi kenang2an.. :)

salam aidilfitri buat ishamizu sekeluarga.