Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Saturday, 15 September 2012

Sebulan tak hapdet?gilee lah!

Lama gile tak hapdet belog.Aku tgk date last entry 15/8/12. Hari ni genap sebulan..kihkih..hebat penangan ada anak kecik..hai..asyik nak ngadap muka dia je doploh pat jam. Kepada yang dah bosan menunggu update dari aku sorry lah ye. Bukan pasal si kecik tu sebenarnya tapi sebab netbook aku last month rosak then hantar kedai. Pastu nak kena install window balik sbb slow blah blah.. Makanya aku kena penyakit M. Err, sampai sekarang tak terel nak hapdet pakai ipong..huwaa sadis tau..


Ok, meh nak hapdet.

  • Fahim Zidane sudah 5 bulan 11 hari, berat Fahim ketika 5 bulan ialah 6.23kg
  • tak lama lagi akan start weaning a.k.a start giving puree and solid food
  • so far ada tanda2 nak teething (mak nervous)
  • now dah genap seminggu tidur di bilik sendiri (mak yang tak lena malam, dia lena je)
  • dah banyak akal like pandai guna taktik nangis then bila angkat dia sengih (notty sangat)
  • dah pandai membebel (dalam bahasa dia) dengan intonasi 'bebel' tu skali. Hamboihh!
  • sudah botak balik

Itula serba sedikit hapdet dari Fahim. Tak sabar nak start bagi dia makan. Mommy dah beli eating set (plastic bowl,feeding spoon,sippy cup and bib). Now tengah usha food processor or hand blander dan hinghchair. Ok that's it. Ni gambo perkembangan si botak kecik ni..





4 comments:

mashitah said...

comels!! ninie kalo ade mase tlg share cmne nk lepaskn dia tido dlm bilik sndiri ea, eta ni ha over sgt tak snggup nak tdo jejauh. bukan kalid yg masalah. hehe

Ninie Hanis said...

Insyallah nanti ninie cuba share..hihi tulah maknye konpem la tido xlena kan.tp bapaknya dan anaknya rileks aje.

Mijoe said...

oohh dah remaja itu budak tecik yer... dah pandai buli daddy and mummy nye yer... :)

ingatkan busy sebab open house raya sekali...he he he

Ninie Hanis said...

Mijoe,

dah besar dah dia..tapi rasanya Fahim yg kena buli..dibuli dan digomol.hehe..