Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, 4 October 2012

Fahim Zidane is 6 mo today!

 relax habis nampak!


 good morning lil'zidane!


plum-cheeked smile

Are u ready to eat? Yes..nom..nom..nom..Hehe..Happy 6 months old to our dearly Fahim Zidane. May u stay healthy and happy as always. You are the apple of my eyes, forever it will be. :)


Note: I'm waiting for my lil' prince to wake up from his afternoon nap.Tak sabr neh mau suap his first puree of bubur nasi+ayam bakar.Will update soon. Wish me luck!

10 comments:

Fatt said...

kejap beno dah 6 bulan anak ko nini...alhamdulillah dia sihat, syukur. aku tak bole detect dia ikut muka sapa...sbb sat nmpk mcm muka ko, sat mcm zaid

Madam Sooyaree said...

Kejap aje dah besar kan, hensem nye dia! You'll find ultimate satisfaction bila dia makan apa kita masak nanti, hehehe

Rinna said...

Kejap jer baby Fahim dah 6 bulan yer.. dah nak mula makan.. Sedap plak dengor bubur nasi + ayam bakar plak tuh.. nyum2.

Nadine said...

Happy 6 months old, Fahim pipi bambam :)

Wah, advance Fahim. 6 months mama dia dah start introduce protein. I introduce protein to my babies 8 months above :)

Ninie Hanis said...

Fatt,

alhamdulillah..aku pun xsangka kejap benor masa berlalu weh.

Ha..dia spesel sikit.kejap ko tgk muka dia mcm daddy dia.kejap dia boleh bertukar jadi muka aku.haha!!

p/s cpt dtg sini sblm anak aku besarrr!

Ninie Hanis said...

Madam Sooyaree,

hensem mcm mak dia kot (mak dia hensem,eh?)hewhew..

smlm Fahim mkn byk maknye rasa terharu sungguh.semangat terus nk try resepi2 lain. :)

Ninie Hanis said...

Maksu Rinna,

kan..kejap je.smalam fahim mkn berselera maksu..daddy dia rasa sikit pun kata sedap.kekeke..

Ninie Hanis said...

Nadine,

Tq..i ada baca kat article ni;

http://www.homemade-baby-food-recipes.com/introducing-chicken-to-baby.html

Katanya boleh introduce awal even as first his solid food.tapi i bubuh sikit2 dulu and campur broccoli skali.Alhamdulillah Fahim ok.hehe :)

ishamizu said...

Sedapnya bubur Fahim! Ada ayam bakar lagi..;) nyum nyum nyum..nti share resepi eh, mommy! Demam2 boleh try. Hehehe.

Nway, happy 6 months old Fahim Zidane..stay bambam k, aunty suka tgk awk! Geram..hehehe

Ninie Hanis said...

Ihamizu,

bapak fahim kata mmg sedap pun sbb dia sempat rasa sesuap.biasala benda jarang mkn.aah time demam sure lalu.huhu..ala resepi simple je kak.insyallah will share.

tq..harap2 terus bambam mcm abg zafri dulu..comel.now dah toddler hensem :)