Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, 12 February 2014

Fahim's Best Blogger Friend

Semenjak Fahim dalam perot mommy dia lagi, Fahim dah ada blogger friend tau. Blogger friend Fahim tu siap susah2 kan diri hantar hadiah ke rumah Aunty Lin Fahim sempena kelahiram Fahim dulu. Bukan itu je, besday Fahim pun dititipkan birthday card. Hari raya pun dapat kad raya. Very thoughtful tau..


Yang paling terharu bila kawan blogger Fahim ni sudi jadi penaja rasmi pengangkutan Fahim, mommy dan daddy sepanjang Cuti Cuti Malaysia 2013 haritu. Hehe..hebat kan? Entry ni khas untuk kawan blogger Fahim yang baik hati..


-uncle Mijoe dan aunty Malin..di Restoran Pegaga. Eh ntah kenapa gamba jd squeeze cmni sampai xnampak uncle Mijoe. 

Haaa...ceritanya mommy dan daddy mencari kereta sewa sepanjang stay 3 minggu di Msia. Bila tanya diorang, terus diorang offer pakai 'mini beemer' uncle Mijoe tu. Haha..walaupun kereta nasional, tapi service dia tip top tau. Kenapa uncle Mijoe panggil kereta dia 'mini beemer'? Sebab cute macam Fahim lah!! Sesuai sangat untuk kami bertiga jalan2. 


Sempatlah Fahim lepak-lepak makang-makang dengan kawan blogger dan wife beliau tu. Nasib baik Fahim pelawa mommy ngan daddy ikut sekali. Kot tak..tak merasa la makan best2. Hahaha! Acara lepak-makan-borak pertama dibuat di Fiske, AU2. Sedap betul western food kat situ. Bolehlah baca cerita menarik dalam belog empunya 'mini beemer' tu di sini.


Second acara lepak-makan-borak ialah di Restoran Pegaga. Ini memang superb best sebab....kawan blogger Fahim tu belanja tau. Hihi.. Memang makanan dia sedap2 belaka. Malam tu yang mommy Fahim dok teringat-ingat sampai sekarang ialah Ikan Bakar Sambal Petai tu..pehhh! Itu terbaek! Sambil tunggu order dapat tengok chef dia masak kat dapor sebab open kitchen.



-haaa..tudia lauk pauk. Kerabu seafood, dim sum (Fahim punya), dan macam2 tak hengat menu. Tapi ikan bakar sambal petai tu blom sampai time ni. Uishh kecur ayaq lioq aihh..



Alhamdulillah, terima kasih ya banyak2 kat uncle Mijoe dan aunty Malin. Hanya Allah sahajalah yang mampu membalasnya. Fahim tunggu korang datang (lagi) sini tau! 



6 comments:

~Mami Little Hero~ said...

Mcm penah dgr nama restoran pegaga ni. Kat mana ye ninie? Sodap nyaaaa laukk mmmm

my name is ivana said...

Amboiii fahim, kecik2 lagi da ada admirer ehhh?
Untung mummy ngan daddy dpt tumpang sekali..hehhe

Take care sis.!
Snow ada lagi tak? ;)

Ninie Hanis said...

Farah,
Dkt ulu klang, ampang. Boleh gugel for address. Ninie pun diorang ni surprise je bawakkan. First time pegi ritu. You should go Farah sbb menu dia sgt masterchef namo2 eh..

Ninie Hanis said...

Ivana,

Haha...mommy dan daddy pun tumpang seronok fahim ada kwn blogger. Mmg part makan plg mengujakan. :)

Thanks,snow tebal blom turun pun lagi kt Bradford ni. Kalau ada nnti boleh kemho. Mihmih!

babYpose said...

Assalamualakum, untungnya Fahim, murah rezeki Alhamdulillah

nurbijen said...

Murah rezeki Fahim.... boleh mama dan papa tumpang sekali... hihihi
Akak yg tgk gambar pun telan ailio... semuanya nampak sedap sgt2.....