Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, 7 February 2011

Hey,Kalau Aku Dapat Mende Ni.......

Dalam dunia ni mesti korang ada macam-macam benda yang korang rasa "Hey,kalau aku dapat benda ni..memang happy habis!" Ada tak?Mesti la ada kan. Err..verangan nak girlfriend ngan Megan Fox tu tak aci okay..hepp!


Kalau aku, selain dari travel, shopping dan food, aku juga boleh bertukar menjadik Siti Di Alam Fantasi bila aku dapat mende ni.....



picture taken from Pets4homes

Ye....anak kucin ye puan-puan. Tapi yang jenis berbulu panjang jenis persian camni lagik melampau-lampau la tahap bahagia aku tu. Kalau kucing biasa kampung tu aku layan gak la. Takde la racist sangat. Hehe.. :D

Aku nak sekor.Nak bela kat rumah.Tapi sebab rumah aku jenis flat (nak view meh klik sini) so tenant pun tak bagi bela pet. Sedih kan..

Last year aku ada usha-usha kat pet adoption. Terjumpa pulak sepasang jantan betina ni..

Picture taken from PDSA

Sepasang ni baru £60. Nakkk! Tapi apakan daya..

Harap-harap kalau dapat pindah rumah teres nanti boleh la kot jumpa lagi yang macam ni kat pet adoption.

Tapi kalau tanya idaman hati aku nak yang cenggini... heh heh...

Picture taken from Pets4Homes ~ rare kan kaler dia?

Haaa..... yang ni memang i verangan okey nak bela. Kenapa i kata verangan? Sebab harga dia sekor mencecah £800 (sila ulang LAPAN RATUS POUND!) Tak hagak-hagak mahalnya.. Baka ni memang mahal sebab mata dia bolat dan warna biru. Pastu spesis ni memang selalu menang dalam pertandingan kucing.Geram...


Hey...Kalau aku dapat la!!!


p/s Aku baru perasan yang aku tersalah publish entry and sorry if it has been appeared to your blog list for few days.Haha..what a bimbo!

8 comments:

fatt said...

aku rasa aku dgn moss jela kot yg bleh sabo..klu kucen kat umah aku ni bikin darah aku capai takat didih..menggelegak je sbb buang merata tu yg paling aku sentap sekali. bkn gheti nak pegi toilet. grr..

Ninie Hanis said...

fatt,

moss kucing kat nz ye.aku ni mmg sayang giler kat kucing.ntahlah..kucing ngn aku mcm ada chemistry.hehe..

Ms AiReEn MoHd said...

omg...wooooooooooooooo kucenn tu sgt gebussssssssssss uolls...nak pelokkk ciomm lelaju kat kucenn tu ninie...nape ke chumel sgt

Ninie Hanis said...

Aireen,

kannn??gebus tahap dewa tau.haish...~speechless*

ciqnora said...

sangat gebu..beli la sekor acik..ada kucing comel2 nie best gak dok umah..

Ninie Hanis said...

jaja,

nak beli boleh cik kak,tapi tenant yg tak kasi.. Y_Y

mrs.aAn said...

kucen yg aku jmpa kt bilik kaunseling ms aku prgnant 5minggu sudah mcapai usia anak dara kot. mak aku ckp dia sibuk nk ada pakwe lak skrg. tp idak le gebuss mcm kt post ko ni. tp ttp chomel

Ninie Hanis said...

fiza,

si kenit eh?haha..dah tiba masa nk carik jodoh le tu.aumm.. ;)