Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, 30 June 2011

AF9,Maharaja Lawak..Now Imam Muda.

Af9 dah habis. Maharaja Lawak pun dah tau sape juaranya. Sepah memang best. Tiap minggu konsisten. Support habis (ceh macam la aku undi :p)


Now Imam Muda season 2 pulak. Eh korang ingat tak best ke Imam Muda tu? Selain dari isu BERSIH yang dok panas kat Mesia tu, baek gak layan Imam Muda ni. Antara semua reality shows aku rasa Imam Muda je yang betul-betul bagus. Sebab kalau dah tersingkir pun bakal-bakal imam tu dapat teruskan pengajian, nanti dapat certificate. Haa..bagus apa. Penonton pun tak habis duit undi sms. Paling best, content dia. Tiap minggu task diorang best2. Paling aku suka task diorang tangani isu buang bayi dan mandikan jenazah berisiko tinggi. Melawat orang tua di rumah orang tua pun best. Kiranya, terer lagilah Ustaz Hassan Mohmud alHafiz tu bagi aku habiskan sekotak tisu daripada Pak Nil. Cuma aku rasa hadiah diorang tak berapa patut la. Takkan juara AF9 dapat RM200k, Maharaja Lawak RM 350k, Imam Muda2 dapat RM30k AJE? Tak patut..


Sebelum ni dalam kedua-dua rancangan realiti, ramalan aku sapa yang akan menang amat benar belaka (peh ayat tak menahan). Jadi, Imam Muda 2 ni aku dah ada favourite, that is Imam Muda Hassan. Ye, yang bila berhujah asik bahasakan dirinya 'teman' tu..orang perak le katakan. Rancangan ni dah sampai final dah minggu ni.

Imam Muda Nazrul & Imam Muda Hassan
Sejuk kan hati korang? Muka lindungan kaabah ni.


Kalau korang takde astro, atau malas nak gi menepek rumah sedara/jiran/kawan atau menerima nasib macam aku (tercampak kat bumi asing), usah khuatir. Layari aje ke sini. Boleh tengok semua episod.


Ok, those yang tertanya-tanya sape girlfren Hazama seperti yang aku gosip kat entry ni dulu, nah jawapannya. Tau korang memang tak 'AAK' dengan gosip ni, tapi ahkak kagum tengok blog statistik ahkak post ni paling banyak pageviews. 'AAK' konon... hahaha!


2 comments:

fatt said...

hey, imam muda la pulak! rajin ko layan streaming ye. aku ni nama je dok msia tp tak tgk tv pon. ahaha.

tp mmg patot pon umur2 dah senja mcm kita ni kena tgk byk rancangan yg menginsapkan..nak layan rancangan melalak tu aku rasa takde pekdah pun, kasik tambah beban kat bahu kiri lagi ada.

aku berdoa dpt jodoh cam imam muda gak ni...nak pulak yg duduk di mekah..seronot hari2 leh gi masjidil haram :)

Ninie Hanis said...

hajjah fatt,

tula,eh aku lupa nak mention dlm blog ko ritu.ko terserempak ngan hattan eh?dia pun wat umrah ke?betul la tu ayat ko betul2 punya balance dunia akhirat tu.takde kecoh mcm retis lain gi umrah ye.kalau ko melepak bertahun kat negara org pon leh jemu weh nengok rancangan tv tahape2.drama dia bosan!

insyallah,mana tau kan ada jodoh cam imam muda ni.hikhik..amin!