Us..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Saturday, 16 July 2011

Konvokesyen..bukan kontroversi.

Hello semua.. selepas menulis dengan agak emosi dalam entry sebelum ini, maka marilah kita redho sahaja.. Ok maybe ada yang pelik+tak paham apesal aku emosi sangat. Apa benda yang aku merepek dalam entry lepas ye tak. Oklah aku explain..


Sebenarnya, hari Rabu lepas aku sepatutnya attend konvokesyen kawan-kawan yang grads kat Stafford University ni. Dah plan lama dah dengan kawan aku shieela yang aku akan pegi tengok dia ambik scroll, nak meraikan kawan-kawan di majlis konvokesyen ala taman tu kan.. Tetapi tak kesampaian sebab last minit aku dapat call dari job agency yang aku kena start keje on Wednesday tu jugak. T_T.. So tak dapatlah aku nak make up kan shieela mahupun mengambil gambar apa-apa. So that was the good (kerja) & sad (couldn't attend) news at the same time.

Sebenarnya sedih tak dapat pakai baju kakak kirim dari Bandung. Lol..



Tapi, aku tetap nak dedikasi gak ucapan tahniah aku kat kawan-kawan kat sini yang dah berjaya mencapai apa yang diidam-idamkan selama ni. Tahniah buat semua.. and all the best in your future ahead. Enjoy watching the video and stories in Akmar's blog on the graduation day.



credit to Akmar for the beautiful pictures & moments
Degree holders wear black robe while Masters in grey's.


Shieela, u look gorgeous on that day. Good job Eta, naik seri pengantin, eh seri bakal tunang Encik Syahril tu. ;) and Akmar, gambar super chantek. Memang Stafford official photographer lah you. Hihi..





p/s Jadi pada semua yang curious & pm aku tanya wat heppeng, takde apa2 kontroversi, cuma tak puas hati tak dapat attend konvokasi je. :-p

14 comments:

fatt said...

oh my, now u can curse me for my previous comment that i made just now. (im silly hahaha)

okla tu u got a job..dats good. beb, i think i cant come to europe next year coz i hv bigger plan than that, some more it's the olympic game so i guess everything will double up.

so u can sit back & earn for our coming trip ok..which is 2 years from now. lol! :P

akmar yaakub said...

laaa....dapat koje ke??? eh takpe la takde rezeki. baju tu simpan buat pakai konvo kiteorg pulak. hehehhe...

compliment tuh buat akma malu pulak. gambar takde lawa sgt sebenarnye, dah balik umah baru perasan lense tak lap. padan la gambar sume mcm air je. hadoi.

mashitah said...

huhu...segannye, x berubah pon muke k.shila. huhu..

Mijoe said...

alhamdulillah dapat keje. rejeki tuh!

baju cantik tuh leh pakai event lain pulak... :)

ishamizu said...

Ninie, bestnya dpt keje..murah rezeki u..lucky u as well. Mst keje best2 ni!If u dunt mind,, in what postn dear? =) Nway, Congrats eh..bleyla belanja akk nti. hik2..

Ninie Hanis said...

fatt,

haha..yeah,but who knows i might get into college this sep... ;)

tak jadi dtg ke?yelah next year Olympic kan,tapi aku harap dapat bwk parents dtg before the Olympic.insyallah.

yeah,let's start saving now,for our trip together. :)

Ninie Hanis said...

akmar,

simpan tahun depan ek?pandainya dia..hahaha!

terlupa lap lense?pulak..nape berkabus ek?takpelah janji nampak lawo kan..


eta,

nak berubah mcm mana lagi?nak ubah kena wat pembedahan plastik la.harharhar..tapi mmg cantik. :)

Ninie Hanis said...

mijoe,

aah,alhmadulillah.susah juga nak dpt keje skrg sbb UK ekonomi tgh gawat.



ishamizu,

ala kak,keje biasa je.ni pun kira alhamdulillah dapat la earn money sbb niat nak bwk parents dtg.dapat pulak 1 company dgn hubby cuma lain department.i kat manufacturing.

belanja?kenalah dtg stafford bwk budak2 comel bertiga tu. ;)

ayu said...

cik ninie...congrats2! haa..baguslaa. dpt keje areva ke, ingat elster..hehe.. senang, da bley g keje skali ngan cik zaid! sweet2..ehehe.. keje elok2..;)take care~

fatt said...

tak kot beb, aku ada ura2 nak ke mekah lagi thn depan. insya allah. maybe klu ada rezeki nak puasa sana. pape i'll keep u updated ok :)

Ninie Hanis said...

ayu,

thanks ayu.ala..kita je paham keje kat sini mcm mana kan..yet we feel happy n live to the fullest.i apply elster at the same time tau,suddenly dapat alstom (was areva).tp zaid Schneider lah.hihi..tp slalu gak gi/balik sama2. :)

Ninie Hanis said...

fatt,

baguslah..seronok kalau mcm ko simpan duit kejap je dh boleh gi sana sinun..gunalah peluang masih single ni sebaik mungkin k.sampai puas baru,as long as it makes u happy. :)

ayu said...

ooo..bestnye..teringat zaman dolu2 cycle to work wif cik ali..hehe.. ;).. betul2..cherish all ur time spent together.. kat msia susah je.. hahaha..;p.. x dpt le nak bersuka2 & leisurely go to work & njoy the evening sama2.. diff work culture! hehe..rindu beskal sy! miss u & stapod...uhuhu..kem slm zaid ye..tc~

Ninie Hanis said...

ayu,

aah kan,dulu ayu & ali cycle sama gi keje.tau tak rumah ninie skrg kat beaconside close,betul2 dekat rumah budak2 universiti & dekat elster jugak.ingat dpt elster mau cycle ke sana.hihi..

as u said,berbeza life kat UK ngan msia.kalau kat sini kita jalan kaki sama2 pegi keje pagi mcm fresh air gitu.lagi best keje skrg flexi hours.balik ptg still got plenty of time to spend.tapi msia best jugak ada night life. :)